Possui graduação em Engenharia de Alimentos e mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos, pela Universidade Estadual de Ponta Grossa (UEPG), doutorado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal do Paraná (UFPR) com período na Universidad Complutense de Madrid – Departamento de Farmácia e Nutrição (Madrid/Espanha), e Pós-doutorado CNPq na Universidade Tecnológica Federal do Paraná (UTFPR) – Laboratório de Biotecnologia. Atualmente é professora do Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia Industrial, coordenadora do curso de Engenharia de Bioprocessos e Biotecnologia, e professora dos cursos de Farmácia e Biomedicina da Universidade Positivo. Tem experiência nas áreas Nanotecnologia, Adsorção, Embalagens Sustentáveis, Alimentos Funcionais e Reaproveitamento de Resíduos Agroindustriais.
Possui graduação em Ciências Biológicas pela Universidade Tuiuti do Paraná, mestrado e doutorado em Genética pela Universidade Federal do Paraná (UFPR) e Pós-doutorado pelo Programa de Pós-graduação em Medicina Interna e Ciências da Saúde da UFPR. Atualmente é professora do Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia Industrial e do curso de Medicina da Universidade Positivo. Tem experiência nas áreas de Genética Humana, Imunogenética e Saúde Baseada em Evidências.
DDS (1999), MSc (Molecular and Cell Biology, 2001) and PhD (Biotechnological Processess, 2005), Specialized in Public Health (2009) and Implantology (2012). Full Professor at the Positivo University, Partner, Technical Director and Senior Researcher at the Curityba Biotech (2006) and dental surgeon at Zielak Odontologia. Experienced in Biotechnology and Dentistry, acting on the following subjects: dental clinics, implantology, biomaterials, histology and innovation in health.
Doutor em Farmacologia, Mestre em Ciências Farmacêuticas, com especialização em EAD e as Tecnologias Educacionais, Formação Docente para o EAD e Magistério Superior. É graduado em Farmácia com Habilitação em Análises Clínicas e Biomedicina com habilitação em Patologia Clínica, Biomedicina Estética e Auditoria. Tem experiência em docência, gestão e desenvolvimento de material para EAD, Análises Clínicas, Gestão Laboratorial e Biotecnologia em Saúde. Atualmente atua na Universidade Positivo como professor nos cursos de Biomedicina e Engenharia de Bioprocessos e Biotecnologia, atua como orientador no Mestrado e Doutorado em Biotecnologia Industrial, coordenador de Pós-Graduação.
Graduated in Engenharia de Alimentos from Universidade Federal de Santa Catarina (2003), master’s in Génie des Procédés Biotechnologiques et Alimentair from Institut National Polytechnique de Lorraine (2004) and PhD in Génie des Procédés Biotechnologiques et Alimentair from Institut National Polytechnique de Lorraine (2008). Professor Ligia Cardoso has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Food Engineering.
Graduated in Medicine at Federal University of Paraná (1995), completed the Medical Residency program in General Surgery at the Hospital Nossa Senhora das Graças in Curitiba in 1997, specialized in Laparoscopic Surgery at the University of Bordeaux II (1998) and during the same period was a fellow of the European Institute of Laparoscopic Surgery (Hospital Talence – Bordeaux). Professor Marcelo Loureiro holds a Master in Principles of Surgery from FEMPAR (2003) and held a post-doctoral period at the Bariatric Surgery Service Hôpital Saint Eloi (Montpellier – France) in 2014.
He is a member of specialty societies in the surgical field. He is a full member of the Brazilian Society of Laparoscopic Surgery (SOBRACIL) of which he was president of the SUL region for two consecutive terms, having also been president of the Paraná chapter. He is a full member of the Brazilian College of Surgeons (CBC). He is a full member of the Brazilian Society of Bariatric and Metabolic Surgery (SBCBM) and of the Brazilian Society of Hernia. He is a member of the European Association of Endoscopic Surgery (EAES), the American Hernia Society (AHS), the International Federation of Surgery of Obesity (IFSO). He is a member of the Societé Française de Chirurgie Endoscopique (the SFCE) of which he has served on the advisory board. Founder of the Jacques Perissat Institute, Training Center in Minimally Invasive Surgery, of which he has been general director since its foundation in 2004, and where he has also been working, since then as a professor.
He works as a professor and researcher at the Professional Masters and Doctorate in Biotechnology at Universidade Positivo, where, in addition to advising masters and doctoral students, he also coordinates the disciplines of Biomaterials and Entrepreneurship. Responsible for research lines in Medical Innovation, Surgical Education and Experimentation in Obesity and Metabolic Disorders Responsible for the Digestive Surgery Service at Hospital INC de Curitiba. He has been working for 21 years as a digestive tract surgeon, with an emphasis on Gastroenterological Surgery, Bariatric and Metabolic Surgery (obesity), Surgery for hernias in the abdominal wall and surgery for hyperhidrosis. Author of book and scientific articles in the areas of digestive surgery, surgical education and medical innovation.
Graduated in Biological Sciences at Federal University of Paraná (2003), Masters in Genetics at the Federal University of Paraná (2006) and PhD in Genetics at the University of São Paulo (2011). Professor Márcia Pincerati is currently Professor at Universidade Positivo (Curitiba, PR) and has experience in Genetics and Molecular Biology, with an emphasis on Human and Medical Genetics, working mainly on the following topics: pemphigus, autoimmunity, immunogenetics, genetic polymorphism, natural selection, Amerindian populations, molecular neuroscience.
Doutora em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Santa Maria (2017). Licenciada pelo Programa Especial de Graduação de formação de professores para a educação profissional e tecnológica na área de Produção Alimentícia pela Universidade Federal de Santa Maria (2013). Nutricionista pelo Centro Universitário Franciscano (2009). Atualmente é docente da Universidade Positivo e pesquisadora do Centro de Pesquisa da Universidade Positivo. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em Microbiologia de alimentos, atuando principalmente nos seguintes temas: Microencapsulação de compostos bioativos e desenvolvimento de novos produtos
Graduated in Bioprocess Engineering and Biotecnology at Universidade Federal do Paraná, has a master’s in Chemical Engineering from Universidade Federal do Paraná and a doctorate in Chemical Engineering from Universidade Federal de Santa Catarina, with an internship at VTT in Finland. Post-doctoral positions in Sciences-Biochemistry and in Chemical Engineering at Universidade Federal do Paraná. At present, professor Maura Sugai-Guerios is a professor at the Postgraduate Program in Industrial Biotecnology from Universidade Positivo. Experiences include microbiology, fermentative processes and mathematical modeling.
Professor e Pesquisador em Imunologia e Microbiologia Médica, graduado Universidade Federal do Paraná (1990), Mestre (2004) e Doutor (2009) em Medicina Interna (Capes 5) pela Universidade Federal do Paraná. Professor Titular da Disciplina de Imunologia e Microbiologia Médica dos Cursos de Medicina da Universidade Positivo e da Faculdade Evangélica Mackenzie do Paraná. Tem experiência na área de diagnóstico de doenças autoimunes. As principais linhas de pesquisa sâo: biomarcadores de doenças auto-imunes e fisiopatologia das doenças auto-imunes.
Para acessar o Teste Vocacional e descobrir a carreira certa para você, preencha os campos abaixo.
É bem rapidinho!
Para que possamos agendar a sua vista, preencha o formulário abaixo.